Program


Hogyan készíts képregényt?

Hogyan készíts képregényt?

Hegedűs Márton képregénykészítő, grafikus, animációs rendező 3 alkalmas előadása a képregényről.
 több

A tanfolyam célja, hogy a résztvevők minél jobban megismerjék a képregény sokszínű és izgalmas műfaját. A legalapvetőbb képregényes ismeretekkel kezdünk. Hogyan kell képregényben elmesélni egy történetet, milyen dramaturgiát, képbeállításokat és oldalszerkezeteket használjunk? Kik a legnevesebb képregényes alkotók, milyen irányzatok vannak, hogyan fejlődött a képregény és a szuperhősök kultusza? Bemutatunk irodalmi, történelmi, noir, manga és fantasy képregényeket is, és ismertetjük ezek egyedi karakterjegyeit. A hazai képregény legendás alkotóit is megismerhetjük.

Az előadások végén különböző képregénnyel kapcsolatos gyakorlati foglalkozások lesznek. Aki akarja, az előadás-sorozat végére akár saját rövid képregényét is elkészítheti az előadó segítségével!

Részvételi tudnivalók: A tanfolyam alkalmai egymásra épülnek, ezért aki saját képregényt szeretne készíteni, annak javasoljuk, hogy a kurzus mindhárom alkalmán vegyen részt.

A tanfolyamon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges, február 28-ig a hegedus.fanni@kulturkozpont.hu e-mail címen. A maximális létszám 20 fő.